Om mig

Jag började med möbeltapetsering på heltid 2003, men från början är jag ekonom. Jag har alltid tyckt om att sy, pyssla och snickra, och när banken där jag arbetade strukturerade om tog jag chansen att byta bana – och det har jag aldrig ångrat!

Jag gick den klassiska vägen, som lärling. Det tar tre år att utbilda sig till tapetserare, och så småningom började jag göra egna jobb vid sidan av studierna. Tapetserare är ingen skyddad yrkestitel, men den som vill kan göra ett gesällprov för att dokumentera sina skicklighet. Jag erlade mitt prov 2010 – en öronlappsfåtölj i rödblommigt Jobstyg.

I och med att vår familj bodde i en gammal skola med gott om plats hade jag möjlighet att inrätta en egen verkstad här i Klockargården, där vi bor. Jag fick en flygande start tack vare stora uppdrag åt Akademiska Sjukhuset, där jag fick renovera stolar till lektionssalar och avdelningar, och sittgrupper i dagrum och entréer. Nu senast har jag gjort höglägeskuddar till en operationsavdelning.

Jag tycker att det är spännande att ta mig an alla typer av projekt, från stora till små, från helrenoveringar till enbart omklädsel. Stora projekt, som att klä om stolar i samlingssalar, knäfall i kyrkor, och mindre uppdrag som att ge en vanlig familjs favoritsoffa ett nytt liv – allt är lika roligt.

Annikabrighter

Välkommen till Klockargårdens Tapetserarverkstad med din möbel du också, så diskuterar vi vad du vill göra med den!